Selacia és a Tizenkettek Tanácsa: Buddha Bölcsesség Wesak idejében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Selacia   
2014. május 11. vasárnap, 11:06

 

 

 

Selacia és a Tizenkettek Tanácsa: Buddha Bölcsesség Wesak idejében

 

 

Ha Buddha ma élne és felköszöntenénk Wesak ünnepének alkalmából, akkor egy nagyon is másfajta drámai világot tapasztalhatna meg maga körül. Ez a mai világ, a ti világotok ebben az időben ugyanis tele van olyan kihívásokkal, amelyben egy újfajta ösvényt kell kitaposniuk a spirituális útjukat járóknak.

 

Ez egy időtlen, idejét vesztett út, ugyanaz, amin jártak annak idején, a nem időhöz kötött nagy tanítók, mint Buddha, Krisztus, Kuan Yin, akik megosztották veletek az egyetemes igazságokat annak okán, hogy emlékeztessen az isteni természetetek és szeretet legfontosabb mintáira, amelyek alapvetően megvannak bennetek magszinten.

 

Bár ezek a megvilágosodott lények már nem fizikai formában vannak jelen, de nagyon is léteznek, élnek a belső síkokon. Amikor a Földön éltek, felfedezték az örökérvényű, nem időhöz kötött, valódi létezés természetének bölcsességét és ezt alkalmazták mindennapi élethelyzeteikben. Tetteikkel, cselekedeteikkel így ültették el a megvilágosodás mintáit.

 

Wesak időszakában, beleértve Wesak ünnepét is, mint ami most lesz a hétvégén, sokkal nagyobb lehetőségetek lesz hozzáférnetek ezekhez a mintákhoz, amiket felhasználhattok saját utazásotok javára. Nemcsak azért mert ilyenkor a fátylak sokkal jobban elvékonyodnak a dimenziók között, hanem azért is, mert könnyebbé válik az, hogy kézzelfoghatóan kapcsolatban kerülhettek Buddhával és más felemelkedett mesterekkel. Így sokkal több lehetőségetek lehet a spirituális fejlődésétek felgyorsítására, hiszen kedvező áldásokban részesülhettek ebben az időben.

 

Ha arra lennétek kíváncsiak, hogy Buddhát a modern technológia és az elektronikus kommunikáció milyen kihívások elé állé állítaná, akkor biztosak lehettek abban, hogy hasonló frusztrációt élne meg ő is, mint ti, akik például a munkaügyi törvények miatt többletmunkával, de rögzített minimális bérrel kell megélnetek. De akkor is, valószínűleg ő is arról beszélne most, hogy az egyensúly megtalálása és az elcsendesedés időszakára lenne szükségetek most.

 

 

Mit tanítana most Buddha?

 

Természetesen Buddha arról tanítana most is, hogy hogyan maradjunk kapcsolatba a világgal, miközben meditációt és spirituális gyakorlatokat végzünk. Ezek a tanítások magukba foglalják azt is, hogy emlékeztessenek bennünket arra, hogyan tiszteljük egymást és hogyan gondoskodjunk egymásról, mert ezeket most nem teszik lehetővé az emberi kapcsolatok helyett az olyan eszközök, mint a folyamatosan sugárzó média.

 

Annyi biztos, hogy ha két ember egymás szemébe néz és szót vált, vagy amikor két ember távolságból beszélget egymással a jelen időben, azt nem lehet gépekkel lemásolni vagy felcserélni egymással. Ilyenkor az emberek között, akik a jelen pillanatában egymással kapcsolatba kerülnek fizikailag, egy érzékelhető, érezhető energiacsere jön létre. A szemeitekkel és füleitekkel való foglalatosságok sokkal többre képesek, mint ahogy azt elképzelni tudnátok. Valójában ezek az energiacserék segítenek tanulni másoktól és ezzel, sokkal jobban és világosabban látjátok meg magatokat és fejlődhettek lelki szinteken. A megvilágosodás nem történhet meg légüres térben. Ez a folyamat akkor történik meg, amikor jelen vagytok, teljesen részt vesztek az életetekben, a világban és más emberekkel kapcsolódás során. Ez volt Buddha igazsága és igaz mindannyiunk számára is. Meglehet, hogy azt mondanátok erről, hogy ez sokkal nehezebb manapság, nem is olyan egyszerű, mivel nagyon sok zavaró tényezővel kell szembenéznetek.

 

Bizonyos mértékig ez helytálló is lehet, de Buddha azt szeretné ezzel kapcsolatban közölni veletek, hogy a megfigyelés lehetősége ugyanúgy fennáll most is, mint az ő életidejében. A figyelemösszpontosítás a gondolkodásunkban ugyanúgy megtanulható mesterség és ez a feladat mindannyiunk számára. Ugyanakkor csak a jelenben tartózkodva tehetjük meg. Mert képesek vagyunk arra, hogy néhány napra kikapcsoljuk a körülöttünk lévő világot, ahol nincs Tv, nincs sms, nincs telefonálgatás, nincs vendégség, mert a saját parttalanul áradó gondolataink, nagyon lefoglalnak bennünket.

 

 

A Megfigyelés/Figyelemösszpontosítás a Kulcs

 

Ugyanúgy megtanulhatjuk a figyelemösszpontosítás lényegét, mint ahogy azt egykor Buddha tette. Úgy elmélkedett, hogy uralta a gondolatait. Az olyan mesterek, mint például Buddha is, arra emlékeztetnek bennünk, hogy mi is képesek vagyunk azt tenni, amit ők, mert mi is Buddhák vagyunk, olyanok akik gyakorolhatják ezeket a módszereket. Buddha egyszerűen csak annyit jelent: megvilágosodott egyén.

 

 

A Buddha gyakorlat

 

Gondoljatok Wesak idején úgy magatokra, mintha Buddha gyakorlaton/kiképzésen vennétek részt. Engedjétek el azokat a szamárságokat magatokból, amelyekben az merül fel vagy olyannak tűnő dolgok vannak, hogy fenyegetőek lehetnek számotokra. Tartsátok a fókuszotokat hosszabb távon és egy szélesebb látképen. Elvégre Ti Örökké Vagytok és DNS szinten be vagytok kötve egy olyan mesteri szint elérésére, mint ahogy azt Buddha tette. Ti is meg tudjátok tenni. Bízzatok ebben és magatokban!

 

 

Közreadja: www.foldicsillagok.hu

 

 

 

Forrás: Selacia's Article: Buddha Wisdom at Wesak

 

with invitation to upcoming (details below article):

Council of 12 Global Meditation - Global Wesak 5/10 and 6/21

Your Past Lives & You - Mystic Journey 5/17

Divine Changemaker Course - Global 6/8 to 7/26

 

Buddha Wisdom at Wesak

by Selacia

 

Copyright 2014 by Selacia - author of Earth's Pivotal Years, healer, and teacher * All Rights Reserved * www.Selacia.com * Feel free to share these articles with your friends and post to your blog or website as long as you include this copyright line and the full article text.

 

NOTE: If you missed earlier articles about our recent intense energies, Wesak, and divine changemakers, please visit the Archives. To attend this year's Wesak global meditations with The Council of 12 - from anywhere in the world - please register HERE. More information found below!

 

 

 

Szavazások

Mit vársz 2012 után?
 

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi

Ajánlott linkek

...

RSS hírcsatorna

Friss híreink

Földicsillagok, Powered by Joomla!